Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، کنگره ملی میرزا کوچک جنگلی عصر چهارشنبه نهم شهریور در مرکز همایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این‌برنامه گفت: دولت مردمی و وزارت فرهنگ در دوره جدید اهتمام ویژه ای نسبت به تکریم و تجلیل بزرگان تاریخ این سرزمین دارد. درباره میرزاکوچک‌خان این شهید بزرگوار بسیار سخن گفته شده اما هنوز حق مطلب ادا نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرزای جنگلی در مقطع تاریخی خاصی منشا اثر شد؛ روزهایی که به تلخی از آن یاد می‌شود. با شکست ایران در جنگ های ایران و روس، دوران حضیض این مرز و بوم آغاز شد. پس از آن قرارداد استعماری سال ۱۹۰۷ میلادی میان انگلیس و روسیه، ایران را به سه منطقه تقسیم کرد تا روزهای قحطی بزرگ، ضعف حاکمیت مرکزی و واگرایی شدید فرا برسد؛ رخدادهایی که آزادی خواهان ایران را بسیار رنج می داد.

وزیر فرهنگ افزود: امروز به طور طبیعی، ما درک دقیقی از احوال ناخوش ملت ایران در آن روزگار نداریم، روزهایی که کشور ملعبه دست مقامات دست چندم سفارتخانه های خارجی بود، سرمایه های کشور به تاراج می رفت و ناامنی، بی ثباتی و گرسنگی به اوج خود رسیده بود. اینجاست که عظمت کار میرزا کوچک خان مشخص می شود. وقتی نهضت خود را در چنین شرایطی آغاز کرد و آن را با وجود مشکلات فراوان تداوم بخشید. بزرگمردی که در فکر حکومت مستقل و توسعه آن به سراسر ایران بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری دوره تاریخی تسلط انگلستان بر ایران گفت: پس از انقلاب اکتبر که به هر خروج روس ها از ایران انجامید، دست انگلستان در کشور بازتر از همیشه شد تا آن جا که انگلیسی ها رضاخان را با کودتای سیاه ۱۲۹۹ شمسی به قدرت رساندند و رژیم وابسته پهلوی شکل گرفت.

وی ادامه داد: میرزا کوچک خان آن روزها در مظلومیت به شهادت رسید اما بذری که نهضت او کاشت، پنجاه و هفت سال بعد با انقلاب اسلامی به بار نشست و به درختی تناور بدل شد.
وزیر فرهنگ افزود: ‏آن روزها که میرزا کوچک قیام کرد ماموران دست چندم روس و انگلیس بر ایران حکومت می کردند،اما امروز ‎ایران مقتدر قدرت برتر منطقه است و اروپا برای رهایی از زمستان سرد و سیاهی که در پیش دارد،دست به دامن میانجیگری ایران شده است.ایران امروز به برکت بزرگانی که در حافظه تاریخی خود دارد به چنین جایگاه بلندی دست یافته است.

جامعه امروز ایران باید عظمت نعمتی که به واسطه راهبری امام عظیم الشان(ره) و رهبر حکیم انقلاب و جانفشانی فرزندان این مرز و بوم بدست آمده، درک کند و قدر بداند. شهدایی تاریخ ایران همچون میرزا کوچک خان، آیت الله مدرس و شیخ محمد خیابانی امروز در میان ما نیستند اما ارواح بلندشان سربلندی فرزندان ایران را به نظاره نشسته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد کنگره ملی میرزا کوچک خان که در تهران، قم، کربلا و رشت برپا می شود، زمینه شناخت بیشتر این اسوه و الگو را فراهم کند.

نهضت جنگل به ما یاد داد که هرگز نباید به بیگانگان اعتماد کنیم

همچنین غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سخنانی درباره شخصیت میرزا کوچک خان گفت: او یک روحانی و طلبه بود که چشمش به آفاق جدیدی باز شد و نجات ملت را وظیفه خود دانست و وارد مبارزه شد.

وی ادامه داد: میرزاکوچک واجد روحیاتی همچون صداقت، ایمان به خدا، استقامت، شجاعت، عشق به وطن، مردم‌دوستی، عدالت‌طلبی، علاقه‌مندی به پیشرفت ایران و ایمان راسخ به اسلام بود و حتی کسانی‌که از نظر مرامی با میرزا هم‌سو نبودند، اخلاق، پاکی، بزرگی، نجابت و ایمان او را می‌ستودند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: باید به نسل جوان یادآوری شود که این کشور با مجاهدت چه مردان بزرگی حفظ شده است که یکی از آنها میرزا کوچک جنگلی است. نسل آینده باید بداند که "ایران" ارزان پا برجا نمانده است. بی بی سی که امروز خود را دلسوز مردم ایران نشان می‌دهد همواره بلندگوی کشوری استعماری بوده است. نهضت جنگل به ما یاد داد که هرگز نباید به بیگانگان اعتماد کنیم.

حداد عادل با اشاره به اینکه امروز دست دشمنانِ ملت ایران کوتاه شده و این ملت بر استقلال خود پافشاری می‌کند، خاطرنشان کرد: ملت ایران تاوان مقاومت را می پردازد اما در برابر دشمنان سر خم نمی کند.

اجلاسیه تهران کنگره ملی میرزا کوچک جنگلی که امروز در برج میلاد تهران برپا شد، پیش درآمدی بر اجلاس شهرهای قم و کربلاست که اختتامیه آن در شهر رشت برگزار خواهد .

کد خبر 5578872 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: غلامعلی حدادعادل محمد مهدی اسماعیلی میرزا کوچک خان بی بی سی روز ملی مبارزه با استعمار انگلیس استعمار بریتانیا برج میلاد کنگره ملی میرزا کوچک جنگلی معرفی کتاب کتاب مهاجر سرزمین آفتاب کتاب و کتابخوانی تازه های نشر کونیکو یامامورا نهاد کتابخانه های عمومی کشور انتشارات سوره مهر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور نقد کتاب ترجمه حمید حسام انتشارات راه یار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران عاشورا میرزا کوچک خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۱۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اسکله شناور غزه» ظاهر انسانی و باطن نظامی

سوالات و تردید‌هایی درباره ایجاد اسکله موقت در سواحل غزه توسط آمریکا که هدف اعلام‌شده آن کمک‌رسانی به مردم غزه عنوان شده است، وجود دارد و تحلیلگران نگران این هستند که این طرح شکل و قالبی انسان‌دوستانه داشته باشد، اما در اصل و واقعیت هدف آن حضور نظامی آمریکا و طرف‌های غربی در غزه و تحمیل یک دولت نظامی باشد.

 آمریکا پیشتر از تصمیم خود برای ایجاد گذرگاه دریایی در سواحل غزه برای ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه خبر داد و اعلام کرد نیرو‌هایی را در نوار غزه مستقر نخواهد کرد و سربازانش وارد نوار غزه نخواهند شد.

انگلیس نیز اخیرا اعلام کرد استقرار نیروهایش را برای کمک به ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه از طریق کریدور دریایی جدید بررسی خواهد کرد. نقش بالقوه انگلیس که توسط برنامه‌ریزان نظامی «چکمه‌های خیس» نامیده می‌شود، شامل ورود کامیون‌ها از کشتی‌ها به کریدور موقت و رساندن کمک به یک منطقه توزیع امن در ساحل غزه است. این بخش علنی از طرحی است که رژیم صهیونیستی می‌گوید حمایت و امنیت کامل از آن را فراهم خواهد کرد.

طبق گزارش عربی۲۱، بسیاری از تحلیلگران از اعلام ایجاد این گذرگاه یا بندر موقت توسط آمریکا تعجب می‌کنند. به نظر آنها اگر واشنگتن واقعا می‌خواهد کمک‌های بشردوستانه را به غزه برساند اول می‌تواند از رژیم صهیونیستی بخواهد آتش بس را برقرار کند یا تل آویو را به عدم کارشکنی در ورود کمک‌ها از طریق گذرگاه رفح قانع کند یا از رژیم صهیونیستی بخواهد ۶ گذرگاه موجود در مرز‌های نوار غزه را برای ورود کمک‌ها باز کند. وقتی آمریکا هیچ کدام از این کار‌ها را نمی‌کند و تنها به عملیات هوایی برای ارسال کمک‌ها اکتفا می‌کند و بعد از ایجاد بندر خبر می‌دهد این مسئله سوالات و شک و تردید‌هایی را ایجاد می‌کند.

تحلیلگران نگران این هستند که این گذرگاه دریایی فقط پوششی برای سناریوی خطرناک‌تری باشد که منجر به چیدمان موقعیت‌هایی می‌شود که کل صحنه را نه تنها در نوار غزه، بلکه درباره مسئله فلسطین و کل منطقه مدیترانه شرقی تغییر خواهد داد.

نگرانی‌هایی درباره هفت مسئله وجود دارد که عبارتند از: اول اینکه این اقدام حضور، موضع‌گیری و پایگاه‌های نظامی آمریکایی-انگلیسی ثابتی را می‌طلبد و برای این مسئله پوششی بهتر از کمک‌های بشردوستانه وجود ندارد.

موضوع دوم این است که احتمالا برنامه‌ریزی برای این اقدام به این معناست که تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه تا زمانی نامشخص یا حتی تا زمان از بین بردن کامل مقاومت فلسطین و نه فقط جنبش حماس ادامه خواهد داشت.

موضوع سوم این است که موفقیت این طرح عدم وجود هرگونه جنبش‌های مقاومتی را می‌طلبد چرا که حضور آنها به معنای انجام عملیات علیه این حضور بیگانه چه در خاک غزه و چه در آب‌های منطقه‌ای فلسطین است.

موضوع چهارم این است که شاید آمریکا و پیمان ناتو به فکر حضور نظامی دائم در این منطقه باشند تا از هرگونه تمرکز ایران یا اعراب در نوار غزه جلوگیری کنند و در نتیجه اطمینان حاصل کنند که هیچ نیروی مخالفی در این نوار باریک وجود ندارد.

پنجم تمایل آمریکا و ناتو به حضور در منطقه مدیترانه شرقی برای تضمین از بین بردن هرگونه نقش روسیه یا چین در این منطقه به ویژه در سایه نزاع ترکیه با یونان و قبرس است.

ششم گزارشاتی است که می‌گوید واشنگتن، لندن و تل‌آویو اطلاعاتی را درباره ذخایر عظیمی از نفت و گاز در مقابل سواحل غزه دارند و نمی‌خواهند تحت هیچ شرایطی فلسطینی‌ها به آن دست یابند.

موضوع هفتم این است که کشتی‌های آمریکایی، انگلیسی و اروپایی که کمک‌های بشردوستانه را از طریق گذرگاه دریایی جدید منتقل خواهند کرد هزاران فلسطینی را که مایلند از «هولوکاست اسرائیل» در نوار غزه فرار کنند بازگردانند.

این نگرانی‌ها با استناد به این مسئله است که رژیم صهیونیستی تا حد زیادی نوار غزه را به مکانی غیر قابل سکونت تبدیل کرده است. بیشتر ساختمان‌ها، تاسیسات و زیرساخت آن را منهدم کرده و جنایت‌هایش به حدی رسیده که بیشتر بیمارستان‌ها را بر سر بیماران و آوارگان ویران کرده است و در نتیجه برخی از اینها مجبورند تا برای حفظ زندگی خود در سایه سیاست کوچاندن اجباری رژیم صهیونیستی، سوار این کشتی‌ها شوند.

فلسطینی‌ها، مصری‌ها، اعراب و تمام افراد شریف در جهان باید به تمام افکار و طرح‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس توجه داشته باشند.

طبق گزارش دیگری که توسط روزنامه «الخلیج» نوشته شده است، آمریکا ساخت این اسکله شناور در سواحل غزه را برای ورود کمک‌ها به این منطقه ادامه می‌دهد و برخی می‌گویند که راه‌اندازی آن ظرف چند هفته آغاز خواهد شد. اما واشنگتن تاکید دارد که جایگزینی برای راه‌های زمینی مثل گذرگاه رفح با مصر و گذرگاه کرم ابوسالم با اراضی اشغالی وجود ندارد و این دو بهترین راه برای ورود مواد غذایی به نوار غزه است.

ارتش رژیم صهیونیستی مانع ورود کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه‌های زمینی می‌شود و همین مسئله کشور‌های عربی و غربی را مجبور کرد تا کمک‌ها را از طریق عملیات هوایی به غزه منتقل کنند، اما به دلیل هزینه هنگفت عملیات هوایی و پایین بودن سطح کمک‌های هوایی در مقایسه با ورود زمینی آن، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هفت مارس از طرحی برای ایجاد بندر موقت در مقابل سواحل غزه خبر داد.

این بندر در سواحل نوار غزه در مساحتی بیش از ۲۸۱ دونم ایجاد خواهد شد. هزار سرباز آمریکایی برای ایجاد آن تلاش خواهند کرد و در نزدیکی نوار غزه و نه در داخل آن خواهد بود. به کشتی‌های نظامی یا غیرنظامی اجازه بارگیری محموله داده خواهد شد و بعدا به واسطه کشتی‌های مسئول حمایت لجستیکی به بندر منتقل خواهند شد.

کمیته‌های فلسطینی عملیات توزیع در داخل نوار غزه را بر عهده خواهند گرفت و هزینه ایجاد این اسکله موقت ۳۲۰ میلیون دلار است.

آمریکا، اروپا و کشور‌های عربی ماه مارس در یک بیانیه مشترک تاکید کردند هیچگونه جایگزینی برای راه‌های زمینی از طریق مصر و اردن و مرز‌های اراضی اشغالی با غزه برای ورود کمک‌ها وجود ندارد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد ایجاد بندر طرح وی در اکتبر بوده است.

یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز از این طرح استقبال کرد و گفت از این طریق می‌توان کمک‌ها را به صورت مستقیم به ساکنان رساند.

محافل فلسطینی نگران این هستند که این طرح زمینه‌ای برای کوچاندن ساکنان نوار غزه باشد. سیگرید کاگ، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل و بازسازی در غزه اعلام کرد این گذرگاه دریایی نمی‌تواند جای راه‌های زمینی برای ورود کمک‌ها به غزه را بگیرد.

رسانه‌های عبری در ماه مارس فاش کردند مسئولان مصری از طرح ایجاد اسکله شناور در نوار غزه با توجه به وجود جایگزین‌های آماده برای استفاده مثل گذرگاه زمینی رفح و بنادر اسرائیل خشمگین هستند.

به گفته تحلیلگران این بندر می‌تواند پایگاه نظامی چند تابعیتی با رهبری آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر حملات مقاومت فلسطین برای تضمین عدم تکرار حملات هفت اکتبر باشد.

این بندر می‌تواند تغییری را در اداره نوار غزه و از بین بردن حماس از طریق تحمیل یک دولت نظامی مورد حمایت بین‌المللی ایجاد کند.

کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی ۲۴ آوریل فاش کرد مشاور نظامی نتانیاهو سند محرمانه‌ای را توزیع کرده که در آن گفته می‌شود اسرائیل باید دولت نظامی را در غزه تحمیل کند.

ممکن است از این بندر برای تشویق به مهاجرت فلسطینی‌ها به اروپا و لغو هرگونه نقش گذرگاه زمینی رفح در مرز با مصر استفاده شود. این کار از طریق فشار بیشتر بر ساکنان نوار غزه و قطع راه‌های معیشتی آنها و افزایش سطح جنگ اسرائیل همراه با ناتوانی بین‌المللی درباره توقف آن صورت می‌گیرد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تصاویر ظاهر جالب دختر خانم پرسپوليسی؛ او چطور بلیط‌ می‌خرد؟
  • (ویدئو) ظاهر جالب یک هوادار خانم پرسپوليس
  • انریکه: در برگشت تیمی متفاوت خواهید دید
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شدند
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • «اسکله شناور غزه» ظاهر انسانی و باطن نظامی
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • صادرات اقلام فروشگاهی به کوبا/ نوسازی ۱۶۰ کارخانه نیشکر در کوبا